31 jan 2018

Vrijdag 26 januari zijn Chris Kranenburg en Nelly Mackor naar Assen geweest voor een cursus van de Woonbond betreffende “Autoriteit Woningcorporaties”.

Deze organisatie controleert de woningcorporaties op hun doen, afspraken met huurdersbelangenverenigingen, gemeente, provincies, rijk en dat in het kader van de nieuwe woningwet.

Autoriteit Woningcorporaties valt onder de inspectie “Leefomgeving en transport” maar opereert individueel. Er was een lid van het management aanwezig die de provincies Groningen, Friesland en Drenthe controleerde. Nederland is in diverse stukken verdeeld. In het totaal zijn er 11 managers in Nederland operatief.

Meer info over de controlepunten lees je op  www.ilent.nl/sectoren/autoriteit-woningcorporaties

Er volgde een uitvoerige presentatie over de motivering en benoeming/herbenoeming huurderscommissaris.

Volgens de inspecteur van de Autoriteit was het zeker de bedoeling dat de huurderscommissaris op regelmatige basis contact heeft met de huurdersbelangenvereniging.

Er waren veel klachten hoorbaar over het slechte contact met de organisatie en de directeur-bestuurder. Zeker op onderwerpen als adviesrecht, en de slechte informatieverstrekking bij renovaties.

Kijkend naar de ervaringen in het land kunnen wij als Woonkoepel bestuursleden constateren dat we een goed contact hebben met de organisatie, de huurderscommissaris binnen de RvC en zeker ook met de directeur-bestuurder.

De werkwijze vanuit de corporaties was bekend bij de inspecteur en die is ook wel degelijk in gesprek met de betreffende organisatie. De Autoriteit Woningcorporaties keurt de organisatie niet op cijfers maar echt op de inhoud. Wat staat er in de jaarrekening/jaaroverzicht en controleert of men inderdaad heeft gedaan wat men heeft gepubliceerd. 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.