24 dec 2017

 

Bron: Arjen van der Zee - Weblog Zwolle

In Nederland hebben veel mensen een te hoge energierekening in verhouding tot hun inkomen. Dit zijn vaak gezinnen die wonen in slecht geïsoleerde woningen. Hierdoor hebben ze moeite met het betalen van de maandelijkse gas-, water- en elektriciteitsrekeningen.

De PvdA Zwolle wil graag van het Zwolse college weten of dit ook in Zwolle speelt. Dit onderwerp is actueel omdat de energiekosten in 2018 weer gaan stijgen waardoor de druk op de lagere inkomens nog groter wordt. Raadslid Sanneke Snuverink hierover: "Wij willen dat inwoners zeker zijn dat ze elke maand kunnen rondkomen en hopen niet dat inwoners door een te hoge energierekening het niet meer kunnen redden".

Half december werd bekend dat de grootste leveranciers hun tarieven verhogen. Een gemiddeld huishouden is daardoor over het hele jaar gemiddeld 110 euro meer kwijt, meldt de prijsvergelijkingssite Pricewise. De PvdA heeft zorgen over de steeds hoger wordende energielasten die kunnen leiden tot schulden en een grote impact hebben op het besteedbare inkomen. Het verminderen van energielasten kan aanmerkelijke ruimte bieden in maandelijkse lasten. "Van het college willen we weten wat de gemeente kan doen om huishoudens tegemoet te komen in energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld door het verduurzamen van woningen. Maar we willen ook graag weten wat de gevolgen van de energielasten zijn op het inkomen en hoe deze onderdeel zijn van de armoedemaatregelen", aldus Snuverink.

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.