21 apr 2018

De grote zaal van het SIO in Zwolle Zuid was de voorjaarslocatie waar de leden van HBV de Woonkoepel geïnformeerd werden over de relevante huurderszaken en het bestuur de verantwoording aflegde voor het gevoerde beleid. In zijn openingswoord kwam voorzitter Jan Besselink uitgebreid terug op het gegeven en niet opgevolgde advies, waarin het bestuur met hun adviseurs gestreden hebben voor een gematigde huurverhoging in 2018.

 

Als thema werd het contact tussen de huurder en SWZ in praktijk gebracht. Tijdens de inleiding door Monique Boeijen (directeur-bestuurder SWZ) memoreerde zij nog even aan haar eerste optreden namens SWZ tijdens een ALV, toen nog in een klein zaaltje, en was nu verheugd de groei te zien en in een grote zaal haar huurders en onze leden toe te kunnen spreken. Ze toonde verder begrip voor de stellingname van de Woonkoepel tijdens de slepende onderhandelingen over de huurverhoging maar lichtte ook het standpunt van SWZ voor de toekomst toe. Vanuit het publiek werd de directeur-bestuurder nog eens geconfronteerd met de nijpende problematiek van de betaalbaarheid en de toenemende woonkosten. Voor de toekomstvisie waarin de samenspraak met de huurders een centrale rol inneemt voor het ‘Welkom thuis’ gevoel zoals de huurder het woongenot mag ervaren, werden een aantal thema’s in groepen besproken. 

  1. Welke ideeën heeft u over hoe SWZ  nog meer (beter) kan samenwerken met huurders?
  2. Bij een renovatie zijn er twee groepen huurders die verschillend denken over de oplossingen.  Moet SWZ de meerderheid volgen, ook als die oplossing op lange termijn slechter is?
  3. Huurders mogen over alles meepraten. Hier zit geen beperking op.
  4. Door maatwerk kunnen huurders verschillend worden behandeld. 
  5. Invloed wordt altijd geregeld via de bewonerscommissies.
  6. Huurders die een positieve bijdrage leveren aan hun buurt of wijk mogen een huurkorting krijgen.
  7. SWZ moet altijd initiatieven van bewoners ondersteunen, ook als het niet direct iets met de woning te maken heeft.
  8. SWZ moet huurders meer aanmoedigen om een bijdrage te leveren in de wijk/buurt.

 

Boeiende discussies volgden, waarna de agenda van de ALV verder werd afgewerkt. Het financieel beleid werd goedgekeurd na een uitvoerige controle door de kascommissie. Bestuurslid Martin Verdoorn gaf een presentatie over de Europese wetgeving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf 25 mei aanstaande geldt die privacywetgeving in de hele EU. De Woonkoepel is er klaar voor! 

Veel dank werd er uitgesproken aan mevrouw van Zomeren en meneer Schuurman die na respectievelijk 24 - en 18 jaar trouwe inzet voor de bewonersvereniging Botlek en omgeving, afscheid namen als bestuursleden. Voorzitter van De Woonkoepel Jan Besselink zette ze hiervoor met een fraai boeket in het zonnetje!
De instemming onder de leden kwam tot uiting toen na de agendapunten en ook in de rondvraag bleek de vergadering genoegen te hebben genomen met de duidelijke uitleg vanuit het bestuur over het gevoerde beleid.
De tevredenheid overheerste toen de voorzitter nog voor 22.00 uur de vergadering kon sluiten.

Het verslag wordt voor de najaars ALV via deze website in conceptversie gepubliceerd

 

 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.