21 jun 2018

Woningcorporaties bezorgd om belastingdruk op laagste inkomens

Woningcorporaties maken zich zorgen over de toenemende fiscale druk op huurders met de laagste inkomens. Van de twaalf maanden huur die huurders aan corporaties betalen, gaan er straks vier rechtstreeks naar de schatkist, zo berekende branchevereniging Aedes.

 

Aedes-voorzitter Marnix Norder noemt het absurd dat juist de huishoudens die de meeste moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, gebukt gaan onder de oplopende belastingdruk. ,,Het kabinet gebruikt ons als belastingkantoor, speciaal voor mensen die het niet breed hebben'', zo zei hij voorafgaand aan een Tweede Kameroverleg over de sector.

In Nederland wonen 4 miljoen mensen in ongeveer 2,3 miljoen huizen van woningcorporaties. Het totale belastingbedrag van 1,9 miljard euro dat corporaties volgens Aedes in 2013 betaalden kwam neer op iets minder dan twee maanden huur van alle bewoners. Vorig jaar werd 3,6 miljard euro afgedragen aan de fiscus, wat al iets meer dan drie maanden huur was. In 2021 zal volgens Aedes 4,8 miljard euro moeten worden afgedragen, wat overeenkomt met vier maanden huuropbrengsten.

“Het kabinet gebruikt ons als belasting­kan­toor”  aldus Marnix Norder

Bron : AD/Stentor. https://www.ad.nl/nieuws/woningcorporaties-bezorgd-om-belastingdruk-op-laagste-inkomens~a3f4c76c/

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.