12 oct 2018

De nieuwe Kamperpoort ligt dicht tegen het centrum van Zwolle. Deze wijk heeft al een hele metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe woonstraten met eengezinswoningen en appartementen gerealiseerd. Het hele gebied is door de gemeente benoemd als stadsvernieuwing. In de herinnering van een braakliggend parkeerterrein en de voormalige vestiging van Leen Bakker, is er een metamorfose zichtbaar die resulteerde in nieuwe winkels, restaurants en een nieuwe bioscoop

Hoewel nog niet geheel af, is de wijk in de afgelopen jaren al ingrijpend veranderd. De kamperpoort is nu een zeer gevarieerde stadswijk, een wijk om te wonen, met bijna tweemaal zoveel bewoners en woningen als voorheen. 
Het eigenzinnige karakter van de Kamperpoort blijft behouden. 

Overal is de vernieuwing of verandering zichtbaar. Gemeente, SWZ en ontwikkelaars met daarbij DLH ontwikkeling werken samen verder aan de plannen voor de nieuwe Kamperpoort. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met de bewoners, verenigd in de Stichting Kamperpoorters. De voormalige zeepfabriek de Fenix heeft plaatsgemaakt voor gevarieerde woningbouw en een AHOED (apothekers, huisartsen onder een dak) Een centraal plein en veel meer groen maken de wijk een attractieve plek om te wonen.

Woningstichting SWZ nodigde in samenspraak met Ontwikkelcombinatie De Nieuwe Kamperpoort, al haar betrokken relaties uit voor de feestelijke onthulling door wethouder Anker. In het voorjaar 2018 stelde de gemeenteraad een subsidie beschikbaar aan Woningstichting SWZ voor de ontwikkeling van een parkeerkelder onder het appartementengebouw Fenikshof. Op dit moment realiseert de Ontwikkelcombinatie 57 sociale huurwoningen voor SWZ. De contouren van het gebouw en de kelder zijn inmiddels zichtbaar. Daarnaast komen er op de locatie ‘Lankhorst’ ook nog eens 27 vrije sector huurwoningen. “Dit geeft een kwaliteitsimpuls aan de wijk. Deze ontwikke- lingen zijn een mooi sluitstuk van een jarenlange samenwerking tussen SWZ en Ontwikkelcombinatie De Nieuwe Kamperpoort op het voormalige Feniks terrein. Het spreekt voor zich dat wij erg blij zijn met de succesvolle samenwerking en met de door de gemeente verstrekte subsidie”  aldus Monique Boeijen.
In het gesprek met de aanwezige woonkoepel bestuursleden, werd ook de unieke samenstelling van bewoners nog eens als opvallend benoemd. Een wenselijke differentiatie in de eigenzinnige wijk nabij het centrum van Zwolle is een feit. 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.