28 oct 2018

Met een licht euforisch gevoel als eerste winnaar van de Stook je rijk trofee, was een Zwolse delegatie van belangenverenigingen van openbaar belang en de Woonkoepel afgelopen donderdag te gast bij het Symposium bewonersenergie in het Honigcomplex in Nijmegen.
Woningcorporaties, gemeenteraadsleden, en huurdersvertegenwoordigers werden op een perfect georganiseerd evenement in de voormalige soep en kruidenfabriek uitgedaagd om middels inspirerende workshops, het delen van ideeën en initiatieven en prikkelende interviews een rol in te vullen in de energietransitie.De stad Nijmegen is uitgeroepen tot European Green Capital 2018, een gegronde reden voor wethouder Harriët Tiemens om als inspirerende gastvrouw namens haar stad de mogelijkheden te bespreken om met z’n allen te voldoen aan het klimaataccoord van Parijs. 
De ervaringen en de mogelijkheden werden perfect geduid door Palles Achterberg die de strategie van netwerkbedrijf Aliander toelichtte en door Paul van Roosmalen namens woningcorporatie De gemeenschap. De verplichte navolging vanuit den Haag, naar een ambitieus gasvrij Nederland in 2050, en een reductie van de CO2 uitstoot, is ook voor de Woonkoepel onderwerp van gesprek in de zwolse duurzaamheidsafspraken. 
Een inspirerende middag volgde, waarin het bestuur van de Woonkoepel zich liet vergezellen door  de directie van zondergas.nu

Klik hier voor meer informatie voor het gasloos maken van uw woning

De opdracht met een scala aan mogelijkheden is duidelijk, en met de uitreiking van de Stook je rijk trofee begrijpelijkerwijs aan de gemeente Groningen door o.a Paul Janssen van de Woonbond werd deze bijzondere aan duurzaamheid gekoppelde dag afgesloten.      
Namens Zwolle gaan de felicitaties naar Groningen, en de complimenten naar het organiserende en inspirerende Nijmegen aan de gemeente Groningen door o.a Paul Jansen van de Woonbond werd deze bijzondere aan duurzaamheid gekoppelde dag afgesloten.      
Namens Zwolle gaan de felicitaties naar Groningen, en de complimenten naar het organiserende en inspirerende Nijmegen.

Op de foto’s : de winnaars 2018 met Paulus Jansen,  inspiratie vanaf het podium met dagvoorzitter Hans Etman, en uit het archief: Zwolle als winnaar Stook je rijk trofee 2015 met o.a Woonkoepel, SWZ en Nelleke Vedelaar 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.