27 feb 2019

Huurdersvereniging De Woonkoepel in Zwolle is een actieve vereniging die opkomt voor de belangen van haar leden. Leden zijn allen huurders van woningcorporatie SWZ. Maar wat doet de huurdersvereniging nu precies? Huurdersvereniging De Woonkoepel maakt, namens haar leden, afspraken met de woningstichting over o.a. betaalbaarheid, het aantal beschikbare huurwoningen, energiebesparing en de hoogte van de huren. 

De Huurdersvereniging wil graag dicht bij haar leden staan en weten wat er leeft onder de huurders. Daarom onderzoekt ze samen met de Woonbond, de landelijke belangenorganisatie van huurders, wat de mening van de huurders is. Ze wil weten hoe ze haar achterban het beste kan informeren en raadplegen. Tevens wil ze weten of er huurders zijn die zelf actief willen zijn. De Huurdersvereniging heeft daarom in samnewerking met de Woonbond een enquête onder de huurders van woningcorporatie SWZ gehouden. Bijna 1000 huurders werkten mee, waardoor er een goed beeld is ontstaan hoe de huurdersvereniging de belangen van huurders nog beter kan behartigen. 

Alle huurders ontvingen in de voorjaarsvakanite een e-mail met een persoonlijke uitnodiging  om de enquête in te vullen. Op woensdag 24 april presenteert huurdersvereniging De Woonkoepel tijdens de Algemene Leden Vergadering de resultaten, en worden ook de drie winnaars bekend gemaakt van de waardebon van 35 euro !! 
Ook krijgen de winnaars persoonlijk bericht.

De enquête is het begintraject van het huurderorganisatie + project “Een stap vooruit!” waarvoor de Woonbond in samenwerking met de Woonkoepel om de organisatie, de werkwijze, de organisatievorm en het strategisch handelen wil versterken. De door de woningwet 2015 versterkte toename van zeggenschap over de lokale huisvestging zorgt voor een flinke inspanning voor de huurdersorganisatie. Het project van de Woonbond loopt in ieder geval tot eind 2019. In een samenwerkingsovereenkomst worden de hoofdlijnen van wederzijdse inspanningen vastgelegd. Het gehele project moet uitmonden in meerdere concrete activiteiten.

Voor uw input als huurders bij het invullen van de enquête wil het bestuur u hartelijk danken.

Meer over het huurdersorganisatie +project  Een stap vooruit!  kunt u binnenkort lezen op deze website

 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.