16 sep 2020

Zwolle doet mee aan de Nederlandse Schuldhulproute. Mensen met geldzorgen kunnen bellen met het landelijk telefoonnummer 0800-8115. Mensen in Zwolle die dit nummer bellen kunnen nu direct worden doorverbonden met passende hulp binnen de gemeente. 

Ze krijgen financieel advies en kunnen worden doorverwezen naar hulpverlening in de buurt. Dit telefoonnummer is ontwikkeld om mensen beter te kunnen helpen bij geldzorgen. Inwoners in Zwolle kunnen al bellen naar het nummer voor de juiste lokale hulp. 

Wie belt of chat met 0800-8115 krijgt contact met een medewerker. Deze stelt vragen om een goed beeld te krijgen van de situatie. Ook wordt er om je postcode gevraagd. Op die manier kan de medewerker uiteindelijk kijken welke hulp je nodig hebt en waar je in de buurt terecht kunt. 

0800-8115 is het nummer van de Nederlandse Schuldhulproute. Ze werkt samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties in heel Nederland. De gemeente Zwolle is een van deze gemeenten en is betrokken bij de Nederlandse Schuldhulproute. Daarnaast werkt de gemeente samen met Geldfit. 

Zie ook nederlandseschuldhulproute.nl

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.