19 apr 2024

Elk jaar is een van de terugkerende thema's de huurverhoging. 2022 bestempelde wij als een uitzonderlijk jaar. Oorlog in Europa en haar gevolgen. Extreme inflatie en geen uitzicht op betere tijden. Het treft iedereen nog dagelijks in de portemonee.

De Woonkoepel schrok dan ook van de gegeven kaders door de rijksoverheid voor de huurverhoging 2024. Dit jaar is de huurverhoging gekoppeld aan de CAO loonstijging. Waar de inflatie leek af te vlakken ten opzichte van 2022, stegen de lonen wel nog fors in 2023. Het initiele huurverhoging percentage was 5,8%, de schrik zat er goed in. Voor iedereen is de inflatie voelbaar zo ook de woning corporatie. De Woonkoepel begrijpt dat maar heeft proberen te strijden voor een lagere percentages. Waar wij een redelijk voorstel hebben gedaan met betrekking tot de huurverhoging en ook nog differentitie strategie hebben voorgesteld zijn wij uiteindelijk gestrand bij 5,3%1. Helaas hebben wij als Woonkoepel enkel adviesrecht, zodoende kwam er dus ook nu weer een negatief advies. Kijkende naar de toekomst zijn de vooruitzichten ook niet rooskleurig. Hoewel de glazenbol nog erg troebel is en er nog veel kan veranderen in een jaar. Gaan wij ervan uit dat ook de huurverhoging van volgend jaar een pittige discussie gaat opleveren. 

Mocht u het niet eens zijn met uw huurverhoging en wilt u bezwaar maken doe dit dan bij SWZ voor 1 juli. Indien het bezwaar gegrond is zal SWZ een passende oplossing realiseren. Ook wanneer u denkt dat u met de voorgestelde huurverhoging in de problemen komt, dient u contact op te nemen met SWZ.

Individuele gevallen kunnen daar, zoals elk jaar, van afwijken.

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.