16 mei 2017

Steeds vaker en met een toenemend gevoel voor saamhorigheid en buurtpreventie hebben veel huurders in hun straat of buurt een whats-app groep. Het bestuur van HBV de Woonkoepel juicht het mogelijke (eventueel anonieme) contact van harte toe.

De volgende sites gaan allebei over deze whatsappgroepen in Zwolle en zijn handig om even te bekijken:

  1. https://buurtpreventiezwolle.nl/

  2. https://www.zwolle.nl/samen-met-buurtgenoten

Met name op de eerste site staat heel duidelijk uitgelegd hoe je je kunt aansluiten bij een WhatApp groep en welke wijken al een WhatsApp groep hebben.  

Het doel van buurtpreventie is een veilige en leefbare buurt. En dus zorgen bewoners, politie en gemeente er samen voor, dat bepaalde vormen van criminaliteit (zoals vandalisme en verstoringen van de openbare orde) worden bestreden.

Whatsapp preventie is een moderne digitale vorm van buurtpreventie. Gebruikers kunnen met WhatsApp gratis met elkaar berichten uitwisselen en bestanden delen. Er zijn inmiddels steeds meer WhatsApp groepen die op lokale schaal een buurt veiliger proberen te maken. Er kunnen maximaal 256 mensen deelnemen aan zo’n groep. Het grote voordeel van WhatsApp is dat je elkaar snel een berichtje kunt sturen en elkaar eventueel kunt waarschuwen”. Een bijkomend voordeel is dat het tegelijkertijd leidt tot zeer intensieve sociale contacten. WhatsApp is een veel krachtiger middel dan de buurtpreventie-oude stijl’, waarbij mensen op straat surveilleerden. ‘Iemand kan heel snel een heel grote groep mensen inseinen, en eventueel ook foto’s meesturen.’

Zwolle telt 76 whatsapp groepen dus voor elke buurt is er al 1 aangemaakt. Je kan door het invullen van een formulier aan de groep toegevoegd worden bij jouw in de buurt!
Ook hebben de Zwolse wijkagenten interesse getoond en kijken mee in de WhatsApp groepen

Meld je aan voor de WhatsApp groep in jouw buurt!  Meer dan 1500 Zwollenaren gingen je al voor

Alleen correct ingevulde aanmeldingen worden verwerkt en in behandeling genomen!
Let daarbij goed op dat je de WhatsApp groep gebruikt waarvoor hij in het leven geroepen is. De Zwolse politie is daarbij ook toegevoegd aan de groepen en kan dus ook mee lezen en kijken wat er in de WhatsApp groepen gebeurd. Weet je niet in welke buurt je woont klik dan hier!

bron  buurtpreventiezwolle.nl

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.