16 mei 2017

Deze week was Jan Besselink bij  de informatiebijeenkomst in de  Paperclip in Stadshagen waarbij  de toekomstige vliegbewegingen  richting Lelystad Airport voor  overlast gaan zorgen voor onze    leden en huurders in Stadshagen  en omstreken.     Centrale vraag die het  organiserende actiecomité  HOOGOVERIJSSEL was:  

 Wat betekent de uitbreiding van  Lelystad Airport voor  Stadshagen? Tientallen inwoners  willen tijdens een    informatiebijeenkomst het naadje  van de kous weten.

Bron: de Stentor (PIETER STEENBERGEN)


De bijeenkomst in kindcentrum de Paperclip trekt een volle zaal belangstellenden. Bezoekers hangen aan de lippen van actiecomité HoogOverijssel, die aan de hand van enkele sprekers duidelijk maken wat de gevolgen zijn voor de wijk van het vanaf 1 april 2019 toenemende vliegverkeer.Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu was uitgenodigd, maar die beleggen in september hun eigen infosessies in deze regio. Leden van HoogOverijssel hebben hun huiswerk gedaan en tonen aan de hand van talloze kaartjes de impact op de wijk. Die gaat het merken, zo blijkt uit de studie die het actiecomité heeft gemaakt. Zo gaat de geluidsoverlast richting de 40 decibel, een norm die invloed heeft op het aantal levensjaren als gevolg van hinder en slaapverstoring.
Piek
De conclusie is gebaseerd op de definitieve aanvliegroutes van en naar Lelystad Airport die twee weken geleden bekend zijn gemaakt. Het aantal vluchten langs en boven Stadshagen loopt op tot meer dan vijftig per dag in 2030, waarbij de piek in de ochtend en avond ligt. De vluchten komen vooral vanuit het zuidoosten (Dalfsen) en buigen op 900 meter hoogte boven Stadshagen af naar 's Heerenbroek, waarna de vliegtuigen hun daling richting Lelystad Airport verder inzetten.Bezoeker Jan Besselink woont in de wijk AA-landen, maar dat vormt geen beletsel. Hij is aanwezig als voorzitter van huurdersbelangenvereniging De Woonkoepel van de Zwolse woningstichting SWZ. ,,Hier in de wijk Breecamp bouwen we veel huurwoningen, de wijk wordt groter en groter. Deze ontwikkelingen kan grote gevolgen hebben voor het isoleren van woningen, van zowel bestaande als nog te bouwen huizen. Deze huizen zijn qua energie goed geïsoleerd, maar geluidsoverlast is een ander verhaal. En wie gaat dat betalen?'', zegt Besselink.Zorgen brengen wijkbewoner Jannie, haar achternaam zegt ze liever niet, deze avond naar de Paperclip. ,,Als het anders kan moeten we dat zien te bereiken'', zegt ze actiebereid. ,,Als ik hoor dat het verkeer boven de Weerribben, hét stiltegbied van Nederland, flink toeneemt denk ik: hoe verzinnen ze het.''

Via deze link roepen we u graag op om de petitie te ondertekenen, dat is het begin om erger te voorkomen 

en Klik hier voor alle informatie over het actiecomité en de mogelijke acties

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - inloggenwebsite door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.