5 oct 2017

De komende jaren zullen naar verwachting gepaard gaan met veel veranderingen op het gebied van huren. De Woonkoepel zal zich moeten profileren en haar kracht en kwaliteiten moeten tonen. Als (professionaliserende) vrijwilligers zullen we hiermee naar beste kunnen om moeten gaan. De onderwerpen en vraagstukken, die aandacht behoeven, worden door ons voortvarend opgepakt en behandeld.   Aan werk geen gebrek, want de woningcorporaties staan volop in de politieke belangstelling. Hiervoor hoeven we alleen maar te verwijzen naar de invoering van de nieuwe Woningwet, waarin meer zeggenschap voor de huurder is geregeld. Een zeggenschap die je op papier krijgt en in de praktijk zult moeten nemen. Daarnaast spelen er natuurlijk ook nog onderwerpen als: 
• betaalbaarheid. 
• beschikbaarheid.
• aandacht voor duurzaamheid.  
• beperking van woonlasten.

Graag willen wij u deelgenoot maken hoe De Woonkoepel hier in 2017 mee aan de slag is gegaan.De missie ‘Fijn wonen’ daar werken we aan. Vooral voor degenen die dit moeilijk zelf voor elkaar krijgen. Wij voelen ons betrokken bij deze mensen en zetten ons in voor  betaalbare huizen in prettige wijken, waar iedereen zich thuis voelt. Een thuis is meer dan alleen in een huis wonen. We vinden het belangrijk dat mensen fijn wonen in hun huis en in hun buurt. Daaraan willen wij graag bijdragen. De prognoses laten zien dat er in de nabije toekomst duizenden woningen gebouwd moeten worden om aan de vraag naar een dak boven ons hoofd te kunnen voldoen. Dat lijkt heel veel en dat is het ook. Hier zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste zijn:

• dat wij gemiddeld ouder worden en langer thuis moeten of willen blijven wonen. 
• dat de gezinnen weliswaar kleiner zijn geworden maar dat meer mensen zelfstandig willen wonen.

De vraag komt de komende jaren steeds weer aan de orde: is er een huis voor mij en zo ja waar? In een grote stad? Die steden zijn steeds vaker vol en dan hebben we het nog niet eens over de snel oplopende prijzen. Daarom denk ik dat het ook in de provinciale steden drukker gaat worden, net als in de leuke dorpen op het platteland.Wij als bestuur van De Woonkoepel zullen de vinger aan de pols houden en we hopen dat ook u ons van informatie zult voorzien als dat nodig is.We begroeten u graag op onze Algemene Leden Vergadering op16 november 2017, waar we u verder informeren en u uiteraard uw vragen kunt stellen. Bij voorkeur schriftelijk en van te voren zodat we uw vragen op de avond goed kunnen beantwoorden.

Wees welkom, de koffie staat klaar.   

Namens het bestuur van HBV De Woonkoepel Zwolle,
Jan Besselink, voorzitter

 Klik hier voor het programma en de agenda of raadpleeg het onder het blad BESTUUR bij DOCUMENTATIE

 

 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.