26 mar 2019

image1

 

Op woensdag 24 april 2019 wordt in de Kapel aan de Hogenkampsweg 25 de algemene ledenvergadering van HBV de Woonkoepel gehouden.
De aanvang is ‘s avonds om 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur.

Het thema dat we deze avond onder de aandacht brengen, komt voort uit de grootschalige renovatie in de wijk Dieze van 2015.
Bij het grootschalig onderhoud aan de SWZ huurwoningen in o.a de Kastanjestraat en Beukenstraat werd er door bewoners met regelmaat gesproken over de schade aan de woningen en de buurt, door het bombardement in de tweede Wereldoorlog, dat in grote delen van de wijk een verwoestende schade tot gevolg had.

Nu, 75 jaar na die ingrijpende wijkgebeurtenis, gaan we terug naar dat moment in de geschiedenis met de heer Paul Harmens (WO II expert van het historisch centrum Overijssel) en kijken we ook vooruit naar inspirerende vooruitstrevende buurtparticipatie die vorm krijgt in de periode tot 15 december 2019.
Het moment en de dag dat in 1944 het bombardement het stadsdeel trof.

Met aandacht voor de actieve buurtvereniging ‘de Bolle Bieste’  en bewoners van de Noteboomstraat wordt met veel inzet van de heer Jacob Raap het memorabele moment een ware herdenking !

Gespreksleider van het thema gedeelte (voor de pauze) is Martin Verdoorn.

Na de pauze vindt de vergadering plaats die geleid wordt door onze voorzitter Jan Besselink
De agenda is bij onze leden per post bezorgd en zoals te doen gebruikelijk publiceren wij op deze website de vergaderstukken. Klik daarvoor op onderstaande regels

Klik hier voor het voorwoord van onze voorzitter

Klik hier voor de agenda voor onze ALV op 24 april

klik hier voor de notulen van de najaars ALV 

   

 

Meer nieuws

logo swz 

DE WOONKOEPEL IS DE HUURDERSVERENIGING VAN SWZ

© Copyright woonkoepel-zwolle.nl

contact - website door CliqidOok een website als deze? Klik voor de website van Cliq id - online specialisten.